Nadzienie marcepanowe do pączków – przepis na Thermomix

Składniki: 

  • 250g masy marcepanowej 
  • 1/2 łyżeczki kardamonu 
  • 50g śmietany kremówki 30%
  • 50g śmietany kremówki gęstej 36% ( np. Piątnicy) 

Wykonanie 

Wydrążony z pączków miąższ włożyć do naczynia miksującego, dodać śmietanę 30%, kardamon i masę marcepanową – wymieszać 10 sec/ obroty 3,5. 

Następnie zgarnąć składniki, dodać śmietanę 36% i ponownie wymieszać 10 sec/ obroty 3,5. 

Wydrążone pączki wypełnić masą marcepanową.


Przepis autorskim prawa zastrzeżone, nie kopiować! 


ZASTANAWIASZ SIĘ NAD ZAKUPEM URZĄDZENIA THERMOMIX ? Szukasz Przedstawiciela Thermomix?

Umów się ze mną na prezentację.

Zadzwoń: 502-358-059



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *