Sałatka ziemniaczana do grilla i mięs
Składniki:
- 500-800 g ziemniaków
- 3-4 średnie ogórki kiszone
- 1 czerwona cebula
- 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- 2 gałązki świeżego koperku
- zielona cebulka
Wykonanie:
- Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie (uważać by nie rozgotować – nie mogą się rozpadać). Ostudzone ziemniaki pokroić w grubą kostkę (1-1,5 cm).
- Ogórek przekroić na pół i pokroić w 3 mmplasterki (półksiężyce).
- Cebulę przekroić wzdłuż na ćwiartki i cieniutkie piórka.
- W misce wymieszać majonez z jogurtem, doprawić solą, pieprzem i dodać ziemniaki, ogórek, cebulę.
- Wszystko wymieszać delikatnie a po wierzchu posypać pokrojonym koperkiem i zieloną cebulką.
Podawać na zimno do mięs, grilla czy, zapiekanego pieczywa.
Przepis autorskim prawa zastrzeżone, nie kopiować!
ZASTANAWIASZ SIĘ NAD ZAKUPEM URZĄDZENIA THERMOMIX ? Szukasz Przedstawiciela Thermomix?
Umów się ze mną na prezentację.