Sałatka ziemniaczana do grilla i mięs

Składniki: 

  • 500-800 g ziemniaków
  • 3-4 średnie ogórki kiszone
  • 1 czerwona cebula 
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 
  • 3 łyżki majonezu 
  • sól 
  • pieprz 
  • 2 gałązki świeżego koperku 
  • zielona cebulka 

Wykonanie: 

  1. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie (uważać by nie rozgotować – nie mogą się rozpadać). Ostudzone ziemniaki pokroić w grubą kostkę (1-1,5 cm).
  2. Ogórek przekroić na pół i pokroić w 3 mmplasterki (półksiężyce). 
  3. Cebulę przekroić wzdłuż na ćwiartki i cieniutkie piórka. 
  4. W misce wymieszać majonez z jogurtem, doprawić solą, pieprzem i dodać ziemniaki, ogórek, cebulę. 
  5. Wszystko wymieszać delikatnie a po wierzchu posypać pokrojonym koperkiem i zieloną cebulką. 

Podawać na zimno do mięs, grilla czy, zapiekanego pieczywa. 


Przepis autorskim prawa zastrzeżone, nie kopiować! 


ZASTANAWIASZ SIĘ NAD ZAKUPEM URZĄDZENIA THERMOMIX ? Szukasz Przedstawiciela Thermomix?

Umów się ze mną na prezentację.

Zadzwoń: 502-358-059



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *